Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, sektörünün öncü isimleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda Silverline Ankastre de Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı. Tüm iş süreçlerinde mükemmelliği ve müşteri memnuniyetini odağına koyan Silverline Ankastre, KalDer üyeliği, ardından da Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak “kalite” yönetimini tescilledi.
Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), sektörünün öncü isimlerinin yakın markajında olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 700’ü aşkın kurum ve kuruluşun katıldığı UKH’ne yeni bir isim daha dahil oldu. Türkiye’de 1994 yılında kurulan ve bugün 70’den fazla ülkedeki milyonlarca mutfağa yeni nesil mutfak keyfi deneyimi sunan, ayrıca yenilikçi tasarımları ve çevreye duyarlı ürünleri ile sektörünün öncü isimleri arasında yer alan Silverline Ankastre, KalDer üyeliğinin ardından UKH’ne katıldı.
“KalDer ile işbirliğimiz bizim için önemli bir adım”
Silverline Ankastre’nin Amasya Merzifon’da bulunan fabrikasında Silverline Ankastre CEO’su Mustafa Laçin ve KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül’ün katılımı ile düzenlenen törende “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imzalandı. Törende konuşan Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mustafa Laçin “KalDer üyeliğimiz ve Ulusal Kalite Hareketi’ne katılımımız marka kalite anlayışımızı tüketici gözünde mükemmel noktaya taşıdığımızın bir göstergesi olacak. Kurulduğumuz günden bugüne en mükemmele ulaşmak ve üretimden tasarım kalitesine kadar kullanıcı beklentilerini yüzde yüz karşılamak için çalışıyoruz. Silverline artık dünyanın 70 ülkesinde varlık gösteren global bir marka. Bu yolculukta KalDer ile işbirliğimiz bizim için önemli bir adımdı. EFQM Modeli çerçevesinde sürdürülebilir kalite ve değer yaratma yolculuğunun neresinde olduğumuzu görecek, varsa eksiklerimizi tamamlayacağız” dedi.
“Kalite yolculuğunda yan yana olacağız”
KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise pandemi ile birlikte tüm dünyanın; mükemmellik anlayışının iş süreçlerinin tamamında daha fazla önem kazandığı bir dönemden geçtiğinin altını çizerek, “Çok zor dönemlere tanıklık ediyoruz. Bu dönem hem derslerin alınması hem de pandemi kapsamında tüm önlemlerin alınması gereken bir süreci barındırıyor. Bu dönem hiç şüphesiz ki kalitenin ve onun getirdiklerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. EFQM Modeli de tam da bu süreçte devreye giriyor, kurum ve kuruluşlar için de yol gösterici oluyor. Bu kapsamda Silverline Ankastre’nin attığı adım ile kalite anlayışını taçlandıracağına inanıyoruz. KalDer olarak; bu kararıyla örnek olacağını düşündüğümüz Silverline Ankastre ile kalite yolculuğunda yan yana olacağız” açıklamasını yaptı.
Mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor
Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.