Avrupa Fırıncılık Federasyonu, İstanbul Halk Ekmek’i ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Halk Ekmek (İHE), Avrupa’nın en büyük ekmek üreticileri ile buluştu. Avrupa Fırıncılık, Şekerleme ve Pastane Endüstrisi Malzemeleri Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu (FEDIMA) Başkanı Thomas Lesaffre, FEDIMA Yönetim Kurulu Üyeleri ve 20 farklı ülkeden 70 kişilik heyet Ahmet İsvan fabrikasını ziyaret etti. Avrupalı heyet, Türkiye’nin ilk ve tek en uzun mayalama süresi olan “ekşi mayalı somun ekmek” üretim hattına ve en yüksek üretim kapasiteli uzun fermentasyonlu “ekşi mayalı çeşit ekmek” üretim hattını gezdi.

Ekmek üretim sektöründe Avrupa genelinde standartları belirleyen federasyon temsilcileri, Ahmet İsvan fabrikasının standartlarını, inovasyon ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, modern üretim tekniklerini ve hijyen standartlarını yerinde inceledi. Ziyaret sırasında sektör temsilcileri, fabrikanın üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi alırken, yerel ve uluslararası fırıncılık sektörü üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Üretim merkezindeki incelemede; Halk Ekmek’in sürdürülebilir üretim anlayışı, kalite kontrol süreçleri ve sağlıklı beslenmeye yönelik ürün geliştirme çalışmaları, yüksek kaliteyi uygun fiyatlarla sunan yaklaşımı öne çıktı. Federasyon yetkilileri İstanbul Halk Ekmek’in sektöre kazandırdığı yenilikçi yaklaşımların, Avrupa’daki diğer üreticiler için ilham verici olduğunu ve işbirliği imkanlarının karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

Ziyarete ayrıca FEDIMA üyesi olan Gıda Bileşenleri ve Geliştiricileri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk, Başkan Yardımcısı Süleyman Özdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Topcuol, Genel Sekreter Canan Elibollar ve temsilcileri de katıldı.

FEDIMA hakkında
Avrupa Fırıncılık, Şekerleme ve Pastane Endüstrisi Malzemeleri Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu (FEDIMA) Avrupa’da fırıncılık, pastane ve şekerleme endüstrilerine malzeme ve teknoloji sağlayan üreticileri bir araya getiren ülke dernekleri ve şirketlerin üye olduğu önemli bir sivil toplum kuruluşu. 1969 yılında kurulan federasyon, Avrupa genelinde standartları yükseltmeyi, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanlarında gelişmeler sağlamayı ve sektörün geleceğine yön vermeyi hedefliyor.