Nejat Güllü; “TSE tarafından baklavaya getirilen standartlar, Baklavacı Güllüoğlu olarak yıllardır bizler tarafından uygulanan standartlardır. Bu anlamda kaliteli ve kalitesiz ürünlerin birbirinden ayırt edilerek merdiven altı üretimin son bulması adına baklavaya getirilen standartları destekliyoruz. Yıllarca bunun için mücadele verdik. Nihayet sesimiz duyuldu” dedi.
Gaziantep Sanayi Odası’nın esnafa gönderdiği uyarı yazısında, Türkiye’nin önemli geleneksel tatlılarından biri olan Antep Baklavası’nın Türk Patent Enstitüsü ve AB Tarım ve Gıda Komisyonu nezdinde tescillenerek, kendine özgü özelliklerinin korunmasının sağlandığı hatırlatıldı. GSO tarafından yapılan açıklamada “Antep Baklavası yöre dışında imal edilemez” ifadesi kullanıldı.
“Standart biziz”
GSO’nun açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü şunları söyledi:
“Antep Baklavası yıllardır Güllüoğlu geleneğiyle devam eden bir tatlı çeşidi. Sağlıklı ve kaliteli baklavada kıstas yani standart bizim ürünlerimizdir. Türkiye’de baklavayı ilk yapıp üreten benim dedemin dedesi. Baklava bizim aileyle Türkiye’ye yayıldı. Gerçek baklava yağ, fıstık, un ve şeker olmak üzere 4 temel olmazsa olmaz maddeden meydana gelir. Baklava için kullanılan un, Harran Ovası’nda yetişmiş sert buğdaydan elde edilen bir undur. Ayrıca Urfa’nın Tektek Dağları ve Ceylanpınar Bölgesi’nde yetişen bitkilerle otlayan koyun ve keçilerin sütünden elde edilmiş Urfa Sade Yağı olması lazım ki yediğinizde midenizde ağırlık olmasın. Dünyanın hiçbir yerinde Antep’in Barak Ovası’nda yetişen fıstığın tadı yoktur. Bu lezzetler iyi bir ustalık, kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik ile birleşince gerçek Antep Baklavası olarak tanımlanabilir. Gaziantep’te üretiliyor olması ya da olmaması kıstas olarak gösterilemez…”