Ankutsan, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde düzenlenen “Anadolu’nun En Büyük 500 şirketi” araştırmasında en büyük 167. şirket olarak yerini aldı.
2002 yılında kurulan Ankutsan; dinamik yapısı, sürdürülebilir kalite anlayışı ve yenilikçi bakış açısı doğrultusunda tüm sektörlerin kutu ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çözümler sunarak müşterilerinin ürün gamlarına en uygun kutuları, özel baskı hizmetlerini de içeren tekniklerle üretmeye devam ediyor.
Yüzde yüz yerli sermaye ile Antalya’da kurulduğu günden bugüne sektörüne yatırım yapan ve son yıllarda, oluklu mukavva sektöründe “en fazla yatırım yapan şirket” konumunu koruyan Ankutsan; sektöre yön veren yapısı hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.
2020 yılı 1,1 milyar ciro ve 40,5 milyon dolar ihracat cirosu ile toplamda % 45 büyüme hedefliyor.
Türkiye’nin dört bir yanında Endüstri 4.0 yaklaşımında kurduğu tesisleri ve ileri teknoloji entegre üretim yöntemleri ile oluklu mukavva sektöründe en hızlı büyüyen şirket olan Ankutsan; Antalya, Mersin, Ankara, Adana ve Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan 5 fabrikası ile yıllık 60.000 ton kağıt ve 357.000 ton oluklu mukavva levha ve kutu üretiyor.
2020 yılı ilk yarısında yüzde 32 büyüyen Ankutsan, 2020 yılı için toplamda yüzde 45 büyüme ile 1,1 milyar liralık ciro ve 40,5 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşma hedefi ile ilerliyor.
Bu büyüme ile ülkesi ve insanına duyduğu sorumluluk ile 1000’den fazla çalışanı, genç ve dinamik yapısı, alanında yetkin ve müşteri memnuniyetini ilke edinmiş uzmanlarıyla kendi markasının gücünü ortaya koyuyor.
2020 yılı için 40,5 milyon dolarlık ihracat hedefiyle sektörünün ihracat lideri
Ankutsan Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, “2020 yılı için 40,5 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmak adına Avrupa, Amerika, Avustralya, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde 60’dan fazla ülkeye ihracat yaptık. Mevcut pazarlarımızı büyütmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Pizza kutuları, yaş sebze meyve kutuları, safiha, taşıma kolisi, fide ve çiçek kutuları, endüstriyel kutular; ihraç ettiğimiz genel ürün gruplarımızı oluşturuyor. Uzakdoğu’da gelişmiş, kişi başı geliri yüksek olan Malezya, Singapur vb. ülkeler de yeni hedef pazarlarımız arasında yer alıyor.
İhracatımızı geliştirmek için mevcut pazarları geliştiriyor ve yeni pazarlar için araştırmalarımıza devam ediyoruz” dedi.