Arçelik A.Ş.’ye Atık Yönetimi Ödülü

Arçelik A.Ş.’ye Atık Yönetimi Ödülü

Arçelik A.Ş., Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde, ‘Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) Yönetiminde Lider Şirket’ projesiyle, Atık Yönetimi Kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu doğrultusunda küresel varlığını güçlendiren ve tüm süreçlerinde sürdürülebilirlik bilinciyle hareket eden, doğanın ve ekolojik sistemin korunması için projeler geliştiren Arçelik A.Ş., bu çalışmaları sonucu bir ödüle daha layık görüldü.

İlki 2014 yılında verilen ve yılın başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirerek iş dünyasına örnek oluşturmayı hedefleyen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde, Arçelik A.Ş., ‘Atık Yönetimi’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

‘Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) Yönetiminde Lider Şirket’ projesiyle birinci seçilen Arçelik A.Ş. adına ödülü Arçelik A.Ş. Tedarik Zinciri, Satınalma ve Tüketici Hizmetleri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk aldı.

Arçelik A.Ş.’nin kaynakların verimliliği ve sürdürülebilirliği konusuna en üst seviyede hassasiyet gösterdiğini, aldıkları ödülün bu hassasiyetin bir sonucu olduğunu söyleyen Öztürk şöyle konuştu: “2014 yılında ‘Doğaya Dönüş Başlasın’ sloganıyla Türkiye’nin en büyük yenileme hareketini başlatmıştık. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği kapsamında hayata geçirdiğimiz bu projeye benzer bir yenileme kampanyasını bu yıl Eylül ayında yeniden uygulamaya koyduk. Satış kampanyalarımızla da geri dönüşümü teşvik ediyor, sürdürülebilir iş modelleri üretiyoruz.”

AEEE değiştirme kampanyasında, Arçelik ve Beko bayileri ile yetkili servisler tarafından müşterilerden toplanan ürünlerin geri dönüştürülmek üzere lisanslı tesislere gönderiliyor. Bolu ve Eskişehir’de 2014 yılında iki geri dönüşüm tesisi kuran Arçelik A.Ş. bu alandaki çalışmalar ile sektöre öncülük ederken, sektöründe hem üretici olan hem de bu alanda tesis kuran tek şirket konumunda. Eskişehir tesisi eski buzdolaplarında var olan, ozon tabakasına zararlı CFC’li (kloroflorokarbon) gazları da kapalı sistemle toplayabilen Türkiye’deki ilk geri dönüşüm tesisi olma özelliği taşıyor.