Beyaz et sektörünün öncü markalarından Beypiliç, Bolu’daki tesislerini basın mensuplarına açtı. Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, sektör gerçekleri ve kurumsal hedefleri konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Kuruluşundan bu yana daha sağlıklı üretim için üretiminin her aşamasını “kontrol altında” tutan ve getirdiği yeniliklerle sektörüne öncülük eden Beypiliç, yeni hedeflerle geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Kendi çiftliklerinde, uzman veterinerlerin sürekli takibi altında üretilen Beypiliç ürünleri, çok sıkı sağlık kontrollerinden geçtikten sonra tüketiciye sunuluyor. Kendi kullanmayacağı ve tüketmeyeceği hiçbir ürünü üretmeyen çalışanlara sahip olan Beypiliç, aldığı “TSE Helal Gıda”, IFS (Uluslararası Gıda Standardı), BRC (İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu) sertifikaları ve daha pek çok sağlık kalite belgesi ile de çalışanlarına destek oluyor. Beypiliç’in, dev tesisleri, sağlıklı ve hijyenik üretim koşulları, ve kalitesi ile de dünya markalarının tercihi oluyor. Burger King, Popeyes, Arbys, Little Ceasars ve Sbarro markalarının kendilerine özgü piliç ürünleri de Beypiliç tarafından özenle üretiliyor. Burger King tarafından bağımsız bir kuruluşa yaptırılan araştırma sonucunda Beypiliç’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki tedarikçiler arasında en yüksek kalite standartlarında üretim yaptığı ortaya çıkmış durumda.
Yeni yatırımlar yolda
Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, yeni yatırımlar konusunda bilgi verdi. 2016’da günlük 1,5 milyon adet sofralık yumurta üretimi kapasitesine sahip tesislerinin devreye gireceğini belirten Koca; “Değeri 25 milyon Euro dolayında olacak bu yatırımı uzun zamandan beri geciktirmemizin sebebi, çevre konusundaki hassasiyetimiz. Üretim sırasında ortaya çıkacak gübrenin enerjiye dönüştürülmesi ve çevreye olumsuz hiçbir etkisi olmaması konusunda tüm önlemleri eksiksiz şekilde gerçekleştirdik” dedi.
2017’de hedeflerinin saatte 27.000 adet piliç kesim kapasitesine sahip yepyeni kesimhaneyi hayata geçirmek olduğunu söyleyen Dr. Sait Koca, “Üretim kapasitemizi yaklaşık % 110 arttıracak bu projemizle ilgili teknik çalışmalarımızı tamamladık. Bu projenin maliyeti yaklaşık 65 milyon Euro. Şu an 2788 kişi istihdam ediyoruz. Yeni yatırımlarımızla birlikte 2020 yılında 7000 kişinin istihdam etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Zaman zaman sektör hakkında medyada ortaya çıkan olumsuz söylemlerin gerçeklerle alakası olmadığını ve tüketicilerin kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler yüzünden boş yere piliç etinden soğuduğunu belirten Dr. Sait Koca “Yetiştirme çiftliklerimizin tamamında “İyi Tarım Uygulamaları” sertifikasına sahip tek firmayız. Hem yetiştirme çiftliklerimiz hem de kesimhanemiz 365 gün 24 saat herkese açık. Dileyen herkes gelip tesislerimizi gezerek yüksek üretim kalitemizi yerinde görebilir. Sektörümüz gıda alanında en sağlıklı üretim standartlarını taşıyor” dedi.