Gıda Kurtarma Derneği (GKTD), Fairy işbirliği ile hayata geçirdiği “Boşa Harcama” projesinin yardım kapasitesini artırarak deprem bölgesinde ayda 1 milyon kişiye ulaşıyor.
4 yıl önce gıda israfını önlemek ve gıda sektöründe oluşan gıda güvenliğine uygun fazla gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Gıda Kurtarma Derneği ile “Boşa Harcama” projesini hayata geçiren Fairy, bu işbirliği ile deprem bölgesinin yaralarını da sarıyor.
Fazla’nın Kurucu Ortağı, CEO’su ve Gıda Kurtarma Derneği Kurucusu Olcay Silahlı, “Boşa Harcama” projesinin kıymetli bir dayanışma projesine dönüştüğünü vurgulayarak, ‘Gıda Kurtarma Derneği ve Fairy işbirliğinde gerçekleştirilen ve ulusal bağış platformumuz ile desteklediğimiz “Boşa Harcama” projesi; gıda israfının önlenmesi adına ilk ulusal iletişim kampanyası olmanın yanı sıra ülkemizin en zor dönemlerinde halkımızın yanında olduğumuz, ulusal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, zor günlerimizin üstesinden birlikte geldiğimiz kıymetli bir dayanışma projesi olarak da hayat buldu.
Salgında başlayan bu dayanışma gücümüzü, ülkemizde yaşanan hazin depremler sonrasında da büyüterek, 1 milyon insanımıza ulaştırmamızı çok kıymetli buluyorum. Depremden etkilenen tüm illerimizde hayatı yeniden inşa edene ve tüm yaralarımızı sarana dek var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“5 farklı ilde 25 bin adet öğün setlerimizi depremzedelere ulaştırdık”
Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği olarak afet haberini aldıkları andan bu yana bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Silahlı, “Afet süreçlerinde kısa, orta ve uzun vadeli düşünmek; doğabilecek ihtiyaçları öngörerek hareket etmek düzenin yeniden ve sağlıklı şekilde kurulması adına oldukça kritik. Bu bilinç ile projeler geliştirdik ve geliştirmeye de devam ediyoruz. Boşa Harcama projesi kapsamında deprem bölgesinde yer alan 5 farklı ilde 25 bin adet öğün setlerimizi depremzedelere ulaştırdık” şeklinde konuştu.
P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da Gıda Kurtarma Derneği ile gerçekleştirdikleri “Boşa Harcama” projesini bölgeye yönlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Gıda bağışı toplama ve dağıtma kapasitesini artırmak amacıyla derneğin altyapısına yaptığımız soğuk gıda taşımayabilen araç bağışı ile gıda tedarik zincirini güçlendiriyoruz.
Gıda Bağış Aracı aktif olarak afet bölgesinde faaliyet göstermeye ve yardımları ülkenin bir noktasından diğerine ulaştırmaya devam ediyor ve daha küçük yerleşim birimlerine gidebiliyor. Şimdiyse daha güçlü bir dayanışma ile gıda yardımımız, çok daha fazla kişiye ulaşıyor.”
GKTD’nin altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni araç ve donanım yatırımı gerçekleştirdiklerini de aktaran Turnaoğlu, “Bu sayede ramazan ayından itibaren her ay 1 milyon kişiye gıda desteğinde bulunmaya başladık. Bölgedeki beslenme ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu proje, ramazanın ardından da aralıksız olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.