Bosch, 2. Uluslararası Çeşitlilik Günü’nü çalışanlarıyla kutladı

Bosch, 2. Uluslararası Çeşitlilik Günü’nü 360 bin çalışanıyla kutladı

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, diyalog ve kalkınma için gerçekleştirdiği 2. Uluslararası Çeşitlilik Günü’nü 360 bin çalışanıyla kutladı.

Bosch, Uluslararası Çeşitlilik Günü ile iş dünyasında yer alan insanların sahip oldukları farklılıkların değerini göstererek, çeşitliliğin mükemmeliyeti elde etmede oynadığı rolü vurgulamayı hedefliyor. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı Bosch 2. Uluslararası Çeşitlilik Günü’ne, Türkiye’den de tüm çalışanlar katıldı.

Çeşitlilik Günü, tüm Bosch Türkiye lokasyonlarında farklı aktivitelerle kutlandı

Bosch’un yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımını yansıtan aktivitelerle çalışanların çeşitlilik ile ilgili farkındalığının artırılması sağlandı. Bosch Türkiye lokasyonlarında yöneticiler, çeşitliliğin 4 boyutunu -cinsiyet, jenerasyon, kültürlerarası duyarlılık, işyeri kültürü- tartışarak, Bosch Türkiye içerisinde çeşitliği desteklemek için neler yapabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Yine Çeşitlilik Günü kapsamında, Bosch İstanbul ve Manisa lokasyonunda çalışanlar, kendilerine dağıtılan beyaz t-shirt ve boya setleri ile kendi özgün tasarımlarını yarattılar. İstanbul çalışanları Ahmet Şerif İzgören’in “Farklılıklardan Ne Öğreniriz” konuşmasına katıldı. Bursa’da faaliyet gösteren Dizel ve Benzinli Sistemler fabrikalarında gerçekleşen Blind table @ canteen aktivitesinde ise daha önceden tanışmayan çalışanlar bir araya gelerek, çeşitlilik konusunu tartıştılar. Rexroth Bursa fabrikasında Bosch’un çeşitlilik değerinin 4 boyutunu simgeleyen büyük bir şemsiye asıldı, altına serilen brandanın üzerine çalışanlar el izi tasarımlarını yaptılar. Manisa lokasyonunda düzenlenen ters mentörlük seanslarında ise sosyal medya üzerinden çeşitlilikle ilgili tartışmalar yapıldı. Sosyal medyada deneyimli çalışanlar tüm gün boyunca seanslar düzenleyerek bu konuda daha az tecrübeye sahip olan çalışanları bilgilendirdi. 

Çeşitlilik, inovatif ürünlerin geliştirilmesini sağlıyor

Bosch’un kurumsal kültürünün önemli bir parçası olan çeşitlilik, Çeşitlilik Günü’nde 200’den fazla farklı lokasyonlardaki çalışanı tarafından kutlanıyor. Bosch, çeşitliliği cinsiyet, jenerasyon, kültürlerarası duyarlılık, işyeri kültürü olmak üzere dört boyutta ele alıyor. Bosch, tüketicilere sunduğu inovatif ürünleri, farklı bakış açılarına saygı gösteren, değer veren ve çeşitliliği teşvik eden bir çalışma ortamında geliştiriyor. Otomotiv alanında görevli olan bir çalışan, fırın içerisinde otomotiv teknolojisinde kullanılan bir lambda sensörünün kullanılmasını önerebiliyor. Sonuç olarak, fırının nem seviyesini ölçen ve kekin pişmesi sona erdiğinde kullanıcılara bilgi veren yeni bir teknoloji ortaya çıkıyor. Örneğin dünyanın ilk ve en küçük akülü vidalama aleti Bosch İXO bir kadın çalışanın önerisiyle üretilmeye başlandı.