Eti, “Sen Gençsin Güç Sensin” projesiyle gençleri hayallerinin peşinden koşmaları için cesaretlendirmeye devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen projeyle bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında bu yıl desteklenecek 16 genç belirlendi. Projeye kabul edilen gençlere mentorluk ve hibe desteği sağlanacak.
Eti, yürüttüğü uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle toplum ve çevre için sürdürülebilir değer yaratmaya devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen “Sen Gençsin, Güç Sensin” projesi ile gençleri hayallerinin peşinden koşmaya teşvik eden Eti, projenin üçüncü senesinde bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında hedefleri olan azimli gençlere desteğini sürdürüyor.
Projeye katılmaya hak kazanan gençlerin ve projelerinin kamuoyuna tanıtıldığı basın toplantısı Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu ve TOG Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil’in katılımıyla gerçekleşti. Projeye bu yıl kabul edilen 16 gence mentorluk ve hibe sağlanarak hedeflerine ulaşmaları desteklenecek.
Projeye Türkiye genelinde bini aşkın başvuru yapıldı
Azimli ve hikâyesi ile cesaret ve ilham veren gençlere hayallerini gerçekleştirmeleri için fırsat sunmayı amaçlayan projeye bu yıl da yoğun bir ilgi gösterildi. Haziran ayında duyurusu yapılan projeye Türkiye genelinde toplamda 1.176 başvuru yapıldı.
TOG yetkililerinin ön değerlendirmesi sonucunda yarı finale kalan 128 genç için Eylül ayında iki günlük bir çevrimiçi kamp düzenlendi. Sonraki süreçte her biri alanında uzman jüri üyeleri tarafından gerçekleştirilen detaylı değerlendirmeler sonucunda her kategoride dört finalist olmak üzere toplamda 16 genç projeye katılmaya hak kazandı. Bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor kategorilerinin her birinde projeleri desteklenecek dört genç belirlendi.
“Sen Gençsin, Güç Sensin” projesiyle desteklenecek gençler
Bilim kategorisinde Şevval Hayat Yaylakcıoğlu, Selcan Çatal, Fatma Dilan Güneş ve Ayşe Aybike Kaya; kültür-sanat kategorisinde Kerem Ciğerci, Ziya Gökoğlu, Yağmur Aydemir ve Sevcan Aykut; sosyal sorumluluk kategorisinde Elifnaz Özdemir, Derin Erçelebi, Esra Akyol ve Esmanur Dağlı; spor kategorisinde Büşra Öztürk, Mevlut Erdenci, Bahadır Yıldırım ve Emine Avcu proje kapsamında desteklenecek.
“Gençlerin hayallerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı amaçlıyoruz”
Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şu değerlendirmede bulundu: “Eti olarak, 60 yıldır kurucu vizyonumuz doğrultusunda hayata mutluluk katmak için çalışırken, sosyal sorumluluk projelerimizle gelişime ihtiyaç duyulan toplumsal ve çevresel konularda ülkemize hizmet ediyoruz. Varoluş amacı Kurucumuz Firuz Kanatlı’nın “İnsanlığın mutluluğundan daha yüce bir amaç yoktur” sözüyle ortaya konan Eti, kurum kültürü ve değerlerini bu amaç üzerine inşa etmiştir.
Bu doğrultuda tüm paydaşlarımızın iyiliğini gözetiyor ve onların mutluluğunu önemsiyoruz. Ekonomik büyümeyi toplumsal gelişmeyle bir bütün olarak görüyoruz. Sosyal projelerimizi geliştirirken; sürdürülebilir katma değer sağlayacak, fayda ve farkındalık yaratacak alanlara odaklanıyoruz.”
“Hayallere ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini bilen bir kurumsal kültürün mirasçılarıyız”
Gençliğin ve gençlik hayallerinin Eti için önemini vurgulayan Hakan Polatoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kurucumuz Firuz Kanatlı’nın çok genç yaşta kendi elleriyle çizdiği bir fabrika hayalinden doğan Eti; bugün 7 bini aşkın çalışan, 9 üretim tesisi, 50 marka ve 300’den fazla ürünle dünyanın dört bir yanında insanların hayatına dokunuyor. Hayal etmenin ne demek olduğunu ve hayallere ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini bilen bir kurumsal kültürün mirasçılarıyız.
Bugün sadece bizim ülkemizde değil, pek çok ülkede gençlerin hayallerini gerçekleştirme konusunda yeterli umuda sahip olmadıklarını görmekteyiz. Sen Gençsin, Güç Sensin Projesi ile gençlerin hayal kurmalarını sağlamayı ve hayallerini hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı amaçlıyoruz.”
“Gençlerin hayallerine ve kendilerine güvenmeleri için kişisel eğitim, hibe ve mentorluk desteği şart”
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ise, “Bu yıl TOG bünyesinde gençlere yönelik gerçekleştirdiğimiz iki araştırma oldu. Bunlardan biri pandemi koşullarının gençleri nasıl etkilediğine dair, diğeri ise üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte artan gençlerin barınma ihtiyacına yönelik bir araştırma.
“Gençler ne istiyor, gençlerin nasıl desteğe ihtiyacı var?” sorularına her iki araştırmanın da yanıtı aynıydı: öncelikle burs! Ardından psikolojik destek, ücretsiz kurs ve sertifika programları, bilgisayar ve tablet ihtiyacı geliyor.
İş, staj ve mentorluk talep eden gençlerin sayısı da az değil. Gençlerin hayallerine ve kendilerine güvenmeleri için kişisel eğitim, hibe ve mentorluk desteği sunmak şart. Eti ile gerçekleştirdiğimiz “Sen Gençsin, Güç Sensin” projesi kapsamında 16 gencin hayallerine ortak olduk ve onlara bu desteği sağlamak için yola çıktık. Azim, cesaret ve kararlılıkla hayallerinin peşinden giden daha pek çok genci desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Alanında uzman isimler gençlere mentor olacak
Proje kapsamında, alanında uzman mentorlar gençlere rehberlik edecek ve gençlerin kariyer yolculuklarına katkıda bulunacaklar. Bilim kategorisinde İTÜ ARI Teknokent Girişimcilik, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, kültür-sanat kategorisinde Sanatçı Yetkin Dikinciler, sosyal sorumluluk kategorisinde TOG Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ve spor kategorisinde Eski Milli Voleybolcu Neslihan Demir gençlere mentorluk desteği sunacaklar.
128 genç kampa alındı
“Sen Gençsin, Güç Sensin” projesi kapsamında TOG yetkilileri ve uzmanların değerlendirmeleri ile başvurular arasından belirlenen 128 genç, 21-22 Eylül 2021 tarihlerinde iki günlük bir kamp programına dahil edildi. Program kapsamında alanında uzman isimler farklı alanlarda gençlerin ufuklarını açan konuşmalar yaptı.
Bekir Ağırdır, “Hikayesini arayan gelecek. Nasıl bir gelecek bizleri Bekliyor?”, Nazlı Çevik Azazi, “Hayallerimizi nasıl ifade ediyoruz? Nasıl karşılık buluyor?”, İbrahim Betil, “Sivil toplum ve gönüllülük”, Mikdat Kadıoğlu, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği. Gündelik hayatta neler yapabiliriz?” ve Mehru Aygül, “Girişimcilik ve gençler” başlıklı oturumlarda gençlerin sorularını da yanıtladılar. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kampın sonrasındaki süreçte her biri alanında uzman jüri üyeleri tarafından gerçekleştirilen detaylı değerlendirmeler sonucunda proje kapsamında desteklenecek 16 genç belirlendi.