İspak Ambalaj, Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettiği ve bu yıl içinde hayata geçireceği yeni fabrikası ile 2020 yılında 150 milyon Euro ciro ile Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasında olmayı amaçlıyor. İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, ileri teknolojilerle donatılan yeni fabrikanın Türkiye’nin ihraç hacmine 100 milyon avroluk bir katkı sağlamasını hedeflediklerini söyledi.
Kibar Holding grup şirketlerinden İspak Ambalaj, yeni yatırımları ve Ar-Ge çalışmalarıyla üretimde verimliliğe ve yeni pazarlarda var olmaya odaklanıyor. Bloomberght TV’de Hande Demirel’in sunduğu Piyasa Hattı programına konuk olan İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, “Bu yıl içinde üretime start vereceğimiz yeni fabrikamızı tam olarak Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettik. Yeni fabrikamızda otomatik üretim sistemleri, simülasyonlar, yatay ve dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik ve bulut teknolojileri kullanıyoruz. Yeni fabrika yatırımımız, ileri teknolojili ürünlerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile katma değerli ürünleri yurtdışına pazarlayarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.
Dünya esnek ambalaj pazarının 100 milyar doları aştığını, Türkiye’nin ise 600 milyon dolar civarında pazar büyüklüğüne sahip olduğunu belirten Erginoğlu, son dönemde siyasi alanda yaşanan gelişmelerin dönemsel sıkıntılar olduğunu, İspak Ambalaj’ın büyüme rotasını değiştirmediğini söyledi.
Erginoğlu, “Türkiye’nin kurulu kapasitesi, mevcut pazar büyüklüğünün yaklaşık 2 katıdır. Türkiye, Avrupa başta olmak üzere bölgede ihracatçı ülke konumundadır. Özellikle gelişmekte olan ülke pazarları olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu ile hala büyümeye devam eden Avrupa pazarında büyük bir oyuncudur. Biz de 2020 yılında 150 milyon Euro ciro ile Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasında olmayı amaçlıyoruz. İleri teknolojilerle donattığımız yeni tesisimizle, ülkemizin ihraç hacmine 100 milyon avroluk bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
İspak Ambalaj’ın 40 yıllık tecrübesi, müşteri odaklı yaklaşımı, yenilikçi ve ilerici ekibiyle esnek ambalaj sektörüne ürün ve hizmetler sunduğunu anlatan Erginoğlu, her türlü işlenmiş gıda, şekerleme, çikolata, süt ve süt ürünleri, ilaç, kozmetik, içecek, beyaz eşya, izolasyon sektörleri için ambalaj çözümleri ürettiklerini, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen birçok firmasına hizmet verdiklerini söyledi.
“Özellikle gıda ve medikal ambalaj alanlarında portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz”
İspak Ambalaj’ın yeni yatırımı hakkında ise şu ilgileri verdi: “Daima yüksek kalite ve inovasyon anlayışıyla başarılı çalışmalara imza atan firmamız, 2016 yılında grubumuz ve ülkemiz ekonomisi için önemli bir yatırıma start vermenin gururunu yaşıyor. Ulaştığımız güçlü konumu, bu yıl hayata geçirmeyi planladığımız, yaklaşık 170 milyon liraya mal olan yeni tesisimiz ile Avrupa’ya taşımayı hedefliyoruz.
Türkiye’de bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisi niteliğindeki bu yatırım ile yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşacağız. Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan yeni tesisimiz, hayata geçmesiyle birlikte yıllık 15 bin ton olan üretim kapasitemizi 35 bin tona çıkartacak ve toplamda 450 kişilik istihdam sağlayacağız. Tamamı Avrupa menşeli son teknolojiye sahip ekipmanlarla donattığımız tesisimiz, 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanlarına da sahip olan fabrikamızda, aynı zamanda Ar-Ge departmanı ile yeni ambalaj tasarım merkezimiz de faaliyete geçiyor. Özellikle gıda ve medikal ambalaj alanlarında portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz.”
Verimliliği ve etkinliği öne çıkartmanın, katma değeri yüksek işler yapmanın asıl olduğu bir döneme girmiş bulunulduğuna dikkat çeken Erginoğlu, “İspak Ambalaj’da hayata geçirdiğimiz bu yatırım, hem Türkiye ekonomisi adına, hem de ambalaj sektörümüz adına bu anlamda ileriye dönük önemli bir hamle olacak. Bu dönüşümü yakalamak üzere biz de, liderliğimize ve global marka anlayışımıza yakışır bir tesisi hayata geçirmenin gururu içindeyiz. Otomatik üretim sistemleri, simülasyonlar, yatay ve dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik ve bulut teknolojileri kullandığımız yeni fabrikamızı tam olarak Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettik” şeklinde konuştu.