Gıda 2000 Dergisi

Kastamonu Entegre’den gıdayla temasa uygun panel yüzeyleri

Ağaç bazlı panel sektöründe birçok yeniliğe öncülük eden Kastamonu Entegre; Glossmax, GlossmaxPro, Mattplus, Medelam ve Teknolam panel ürünleri için TSE onaylı “Gıdayla Temasa Uygundur” belgesi almaya hak kazandı. 

Çalışmalarıyla sağlıklı ve estetik yaşam alanlarına katkıda bulunan Kastamonu Entegre, yeni ürün ve teknolojileri pazarla buluşturmaya devam ediyor. Pandemi döneminde Hijyen Plus özellikli parke ve panelleri ile önemli bir ihtiyaca yanıt veren firma, ürün kalitesini yeni bir belgeyle tescilledi. Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun şekilde yapılan migrasyon testleri sonucunda Glossmax, GlossmaxPro ve Mattplus laklı parlak ve mat panellerile Medelam ve Teknolam melamin kaplı paneller “Gıdayla Temasa Uygundur” belgesi almaya hak kazandı. Kastamonu Entegre, Türkiye’de sektöründe bu belgeyi alan ilk firma oldu.

İnsan sağlığını koruma altına alan yüzey teknolojisi

Geniş dekor ve renk seçenekleriyle özgün iç mekân tasarımlarına olanak tanıyan panel ürünleri, mutfakların kimlik kazanmasında önemli bir rol üstleniyor.

Mutfaklarda kullanılacak panellerin estetik ve dayanıklı olması kadar, insan sağlığını tehdit etmeyecek bir yapıda üretilmesi ise kritik öneme sahip. Intertek Laboratuvarı’nda yapılan migrasyon testleri sonucunda “Gıdayla Temasa Uygun” olduğu tescillenen Kastamonu Entegre Glossmax, GlossmaxPro, Mattplus, Medelam ve Teknolam paneller, hijyen koşulları ihlal edilmediği sürece bu özelliklerini koruyor.

*Test Detayı

TS EN 1186 & TS EN 13130 Yönetmeliğine göre yapılmıştır.

INTERTEK / FS2110006965, FS2110006966, FS2110006967, FS2110006968, FS2110006969

Kastamonu Entegre hakkında
Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretim yapıyor. Yurtiçinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurtdışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüştü. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi var.
Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurtdışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük altıncı şirketi oldu. Avrupa’da ilk dört üreticisi arasına giirdi. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biri. Dünya laminat parke üretiminin % 6’sını tek başına gerçekleştiriyor. Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye ihracat yapıyor. Cironun % 60’ı yurtdışındaki tesislerden ve ihracattan elde ediliyor.
1,5 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurtiçi ve yurtdışı üretim tesis ve ofislerinde 6 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4.500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılıyor. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 firma arasında bulunuyor. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahip Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısı konumunda bulunuyor.
Kastamonu Entegre, Türk Standartları’na uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB Faz II ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırladı. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

Exit mobile version