Gıda 2000 Dergisi

Metro Türkiye, Tasting Alaçatı’ya katıldı

Metro Türkiye, 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen Tasting Alaçatı’nın ikinci gününde “Atıksız Mutfak Sırları” demo etkinliği ile mutfaklarda gıda atıklarını azaltacak çözümleri katılımcılara sundu.

30 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği koyan Metro Türkiye, bu amaç doğrultusunda ilerlerken sorumlu iş modeli kapsamında kooperatiflerden tedarikçilere, üreticilerden şeflere kadar uzanan değer zinciri boyunca tüm paydaşlarına sürdürülebilir çözümler sunmayı görev olarak addediyor.

Bu kapsamda, bu yıl 27-29 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü düzenlenen Tasting Alaçatı’nın co-sponsorları arasında yer alan Metro Türkiye, festivalin ikinci gününde Cynara Otel Hacımemiş’te gerçekleştirdiği “Atıksız Mutfak Sırları” demo etkinliğini gerçekleştirdi.

Metro Türkiye geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım Bakanlığı ile hazırladığı “Otel, Restoran ve Diğer Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda İsrafı İle Mücadele Kılavuzu”nu baz alarak gıda israfını önlemeye yönelik prensipleri paylaştı.

Metro Türkiye bünyesi altında bulunan Türkiye’nin ilk gastronomi platformu Gastronometro’nun Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek birbirinden lezzetli yemekleri atıksız mutfak prensibiyle hazırlayarak katılımcılara sundu.

Türk mutfağına katkı: Lezzet Sürdürülebilirliği

Tasting Alaçatı’nın; bölgenin doğal güzelliklerini ve lokal işletmelerini, Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültürünü öne çıkarması bakımından önemli bir oluşum olduğunu ifade eden Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek, Türk mutfak kültürüne katkı sağlamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu lezzetlerin sürdürülebilirliğini oldukça önemseyerek buna yönelik çözümler sunduklarını aktardı.

Gerçekleştirilen etkinlikte atıksız mutfağa ilişkin ipuçlarını da paylaşan Murat İlke Özipek; “Dünyamızın geleceği ve bizden sonraki nesiller için sürdürülebilirliğin, gıda israfı ile mücadelenin, yerli üreticiyi desteklemenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz.

Bu bakış açısıyla, kullanılan malzemeden maksimum verim almak, ihtiyaçları belirleyerek alışveriş listesini bu düzlemde oluşturmak, ürünlerin siparişi, teslim alınması, işlenmesi, doğru saklanması ve mümkünse kullanılmayacak gıda atıklarının kompost edilmesi, gıdanın sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli” diye konuştu.

Exit mobile version