Mitsubishi Electric, yarının robotlarını sergiledi

Teknoloji devi Mitsubishi Electric, üretime çağ atlatan robot teknolojileriyle Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde yer aldı. “Yeni Bir Çağ Başladı” mottosu ve interaktif demolarıyla üç gün boyunca katılımcılara robot teknolojilerine dair uçtan uca bir deneyim sunan Mitsubishi Electric; endüstriyel robotları, MELFA ASSISTA cobotları, MELSERVO ve MELSEC PLC teknolojileri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Endüstride dijital dönüşümün önemli oyuncularından olan Mitsubishi Electric, farklı organizasyonlarla sektöre yön veren teknolojilerini sergilemeye devam ediyor. Son olarak Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde yer alan şirket, “Yeni Bir Çağ Başladı” mottosuyla ziyaretçilerini robot ekosistemine yön veren teknolojileriyle buluşturdu. İleri teknolojiye sahip esnek ve akıllı çözümleriyle üreticilerin ve sektör profesyonellerinin dikkatini çeken Mitsubishi Electric, yeni iş birlikleri için önemli görüşmeler de gerçekleştirdi.

Geleceğin robot anlayışını inşa eden teknolojilerini tanıttı

Endüstriyel robotları, MELFA ASSISTA cobotları, MELSERVO ve MELSEC PLC teknolojileri ile Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde yer alan Mitsubishi Electric, interaktif robot demolarıyla katılımcılara dijital bir deneyim yaşattı.

MELSEC PLC; maliyetleri azaltmak, güvenilirliği artırmak ve mevcut varlıkların yeniden kullanılabilirliğini sağlamak gibi özellikleriyle dikkat çekerken, üstün makine performansı sunan MELSERVO ve üretimde verimliliği yüksek seviyede artıran esnek endüstriyel robotlar da etkinliğin yıldızları arasına girmeyi başardı. MELFA ASSISTA serisi kolaboratif robotlar ise akıllı üretim anlayışında ve otomasyonun geleceğinde çığır açan özellikleriyle ziyaretçilerinden tam not aldı.

“Robotlar sadece üretime değil hayata değer katıyor”

Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde “Robotlu Üretim Hücrelerinin Dijital Dönüşümü” panelinde konuşan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, katılımcılarla şunları paylaştı: “Sanayinin farklı evrelerine baktığımızda birçok sürecin manuel olarak yürütüldüğünü, bu durumun insan iş gücünün daha fazla kullanılmasını gerekli kıldığını görüyoruz.

Bugün ise hayatın her alanını dönüştüren ve şekillendiren Sanayi 4.0, ilgili tüm süreçleri çok daha konforlu ve pratik hale getiriyor.

İnsan iş gücünü yaratıcı ve daha nitelikli alanlara kanalize etmeye katkı sağlayan dönüşüm, üretim proseslerini dijitale taşıyor.

Dijitalin kapsamlı bir şekilde inşa edilebilmesi içinse dört adımın hayata geçmesi gerekiyor.

Bunlar; verileri toplayan sensörler, toplanan verileri iletmek için gerekli olan endüstriyel haberleşme protokolleri, iletilen verileri depolayacak bulut sistemleri ve son olarak verinin anlamlandırılmasını sağlayan veri analitiği. Bu mekanizma oluşturulduğunda ise iş gücünü doğru yönlendiren, hızlı, verimli ve esnek robotlara üretimde büyük iş düşüyor. Endüstrinin yeni iş gücü robotlar ve inovasyon piramidinin son kademesinde yer alan cobotlar, insan ve robot iş birliği sayesinde geleceğin çalışma modelini bugünden inşa ediyor. Biz Mitsubishi Electric olarak endüstriyel otomasyonun hızlı büyüyen segmenti olan robotlarımızla üretim hatlarını esnek hale getiriyoruz. Sadece üretime değil hayata değer katan robot teknolojilerine imza atıyoruz.”

Mitsubishi Electric Corporation hakkında  
Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda 100 yılı aşkın deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation; bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideridir. Mitsubishi Electric, “ChangesfortheBetter” (Daha İyisi İçin Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştirmektedir. Şirket 31 Mart 2022’de sona eren mali yılda 4.476,7 milyar yen* (36,7 milyar dolar) konsolide grup satışı gerçekleştirmiştir.

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2022’de ilan ettiği 1 USD=122 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır. 

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki faaliyetleri hakkında 
“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, mekatronik CNC sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor.
Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda. 
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri hakkında   
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyor. Kontrolörler, sürücü ürünleri, güç dağıtım ve kontrol ürünleri, elektrik deşarj makineleri, lazer işleme makineleri, bilgisayarlı sayısal kontrolörler ve endüstriyel robotlar dâhil olmak üzere çok çeşitli otomasyon ve işleme teknolojileri geliştiren Mitsubishi Electric, fabrika sistemlerine kalite ve verimlilik sunuyor. Şirket, dünya çapındaki kapsamlı servis ağıyla müşterilerine doğrudan iletişim ve kapsamlı destek sağlıyor.