Gıda 2000 Dergisi

Şişecam Cam Ambalaj ve Ataşehir Belediyesi’nden işbirliği

Şişecam Cam Ambalaj ve Ataşehir Belediyesi’nden işbirliği

Şişecam Cam Ambalaj, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle ‘Cam’ın Dünyası’ etkinliğini gerçekleştirdi.

Üretimin her aşamasında “sürdürülebilirlik” ilkesine büyük önem veren Şişecam Cam Ambalaj, geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam’ projesini Türkiye’nin her köşesine yaymak üzere çalışmalarına hızla devam ediyor.

Şişecam Cam Ambalaj, Cam Yeniden Cam projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle 23-24 Ocak tarihlerinde ‘Cam’ın Dünyası’ adlı eğlenceli ve eğitici bir etkinlik gerçekleştirdi. Ataşehirlilerden büyük ilgi gören etkinlikte, çevreci öğrenciler toplamış oldukları cam şişeleri geri dönüşüme kazandırdı.

Büyük ilgi gören etkinlikte öğrenciler, Şişecam Cam Ambalaj tarafından kurulan “Cam’ın Dünyası” aktivite alanındaki cam kumbarasına, toplamış oldukları cam şişeleri attı. 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 2 bin 250 adet cam şişe geri dönüşüme kazandırıldı. Palladium AVM’de kurulan etkinlik alanında cam şişe atıklarını kumbaraya atan öğrenciler, geri dönüşüm süreci sonucunda cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğunu öğrendi. Etkinlikte ayrıca cam ürünlerin geri dönüşüme kazandırıldığı uygulamalı olarak katılımcılara gösterilirken, bu konuda bilgilendirme de yapıldı.

700 adet broşürün dağıtıldığı etkinlikte, Cam’ın Dünyası’nı yakından tanımak için aktivite alanına gelen ziyaretçilere 1100 şişe içecek ikram edildi. Ziyaretçiler tarafından tüketilen bu içeceklerin şişeleri geri dönüşüme kazandırılmak amacıyla toplandı. Toplanan şişelerin miktarı 420 kiloya ulaştı.

Cam Yeniden Cam Projesi

Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Anadolu Cam camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ı hayata geçirdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen bu proje camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu projenin nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak.

Proje kapsamında; anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.

Exit mobile version