Çölyak Vakfı tarafından Dr. Schär Türkiye’nin desteği ile Ankara’da gerçekleştirilen Glutensiz Gala Yemeği, çölyaklılar ile ilgili farkındalığı artırmak ve çözüm üretmek için çalışan tüm paydaşları bir araya getirdi. Vakfın 1.kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Türkiye’de 150 binden fazla çölyak hastası ve hala teşhis alamayan 1 milyon civarında kişi bulduğuna dikkat çekilerek bu alanda farkındalığı artırmanın önemi paylaşıldı.
Türkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı 1.kuruluş yıldönümünü Ankara’da düzenlediği Glutensiz Gala Yemeği ile kutladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çölyak Vakfı Kurucusu ve Başkanı Doçent Dr. Elif Bal Beşikçi “Bir yıl boyunca çölyakla ilgili farkındalığın artması, sağlıklı ve glütensiz beslenmenin yaygınlaşması için pek çok farklı alanda mücadele ettik. Okullarda, üniversitelerde, zincir marketlerde daha fazla glütensiz ürün ve menü bulunması için bakanlıklarımız ve bürokratlarımız ile işbirliği içinde çalıştık. Bu yıl defalarca makamlarını aşındırdığımız çok kıymetli devlet büyüklerimizin ve bürokratlarımızın, birlik ve beraberliğimizin bir simgesi olarak bugün aramızda olması Vakıf yönetimi olarak hem bize hem de çölyaklı ailelere büyük bir güç ve umut veriyor. Türkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak ve çölyak farkındalığını artırmak için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“Türkiye’nin glütensiz gıda sektörüne liderlik eden sayılı ülkelerin arasında yer almasını istiyoruz”
Glütensiz gıda sektörünün lideri olarak en temel hedeflerinin Schär ürünlerinin güvenilirliğini, lezzetini ve ulaşılabilirliğini sağlamak olduğunun da altını çizen Erdoğan “Geçen yıl İstanbul’da açtığımız fabrikamızda sadece glütensiz ürünler ürettiğimiz için, çapraz bulaş riskini tamamen ortadan kaldırmış oluyoruz. Sadece kaliteden değil, lezzetten de ödün vermiyor; glütenli ürünleri aratmayan lezzetteki ürünlerimizle rakiplerimizden ayrışıyoruz. Yerli üretim sayesinde de ürünlerimizi çok daha fazla kişiye, uygun fiyatlı bir şekilde ulaştırabiliyoruz. Amacımız, Türkiye’yi glütensiz gıda için de bir üs haline getirerek glütensiz gıda sektörüne liderlik eden sayılı ülkelerin arasında yer almasını sağlamak” dedi.
Yemeğin ardından çölyaklıların hayatlarına dokunan, onların daha rahat ve konforlu yaşamasına destek olan Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratları ile üniversite öğrencisi çölyaklı gençlerin hayatlarına dokunan Yükseköğretim Kurulu Genel Sekreteri ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve Muş Üniversitesi rektör ve dekanlarına teşekkür plaketi takdim edildi.