MicroStrategy veriye dayalı olarak; günlük iş hayatında analitiğin yeri, müşteriye hizmet verme, satış sürecini yönetme ve iş yapma yetkinliğini artırmaya yönelik çözümler sunuyor. Veriye dayalı karar verme ve yönetim kültürü dönüşümüne katkı sağlıyor.
20 yılı aşkın süredir MicroStrategy Türkiye temsilciliğini ve çözüm ortaklığını yapan Obase, Türkiye’de sektörünün önde gelen firmalarına veriye dayalı çözümler sunmaya devam ediyor.
Istanbul’da ilk kez düzenlenen MicroStrategy Sempozyumu’nda, Obase işbirliğiyle MicroStrategy sistemini kullanan firmaların önemli isimleri bir araya geldi. Türkiye’de sektörlerinin lider firmaları veriye dayalı karar verme ve yönetim kültürü ile MicroStrategy’nin iş verimliliğine katkısı üzerine konuşmalar yaptı.
MicroStrategy Sempozyumu’nda yer alan CIO Panel oturumuna Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı Levent Kızıltan, Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, Migros Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı, Boyner Grup Omnichannel Perakende ve Teknoloji Direktörü Sedat Yıldırım katıldı. Obase CEO’su Dr. Bülent Dal’ın moderatörlüğünü üstlendiği “İş Hızında Veriye Dayalı Kararlar” başlığı altında ele alınan ve şirketlerde veriye dayalı işleyiş yetkinliğinin artması ile yaratılan katma değer örneklerinin öne çıktığı bir oturum gerçekleştirildi.
Sempozyum içerisinde yer alan müşteri oturumlarında ise, sektörlerinin bu alandaki öncü kullanıcıları çeşitli başlıklarda deneyimlerini paylaştı. THY: İbrahim Oral Emül (Büyük Veri ve İş Zekası Müdürü), Serdar Karaman(İş Zekası ve Veri Ambarı Kıdemli Uzmanı ve Proje Müdürü, Migros: Işıl Öztürk (İş Zekası ve Veri Ambarı Müdürü), Turkcell: İnanç Çakıroğlu (CRM, İş Zekası ve Dijital Kanallar Direktörü), Eczacıbaşı Bilişim: Murat Gölcü (Altyapı ve Teknoloji Servis Müdürü, QNB Finansbank :Cenk Akıncılar (İK Yönetim Sistemleri ve Gelir Yönetimi Bölüm Müdürü)/Volkan Kurşun (Kıdemli Uygulama Mühendisi), N11: Youngshink Seo (IT Direktörü), Boyner BM: Hakan Zihnioğlu (Satış Genel Müdür Yardımcısı) konuşmacı olarak katıldı.
Veriye dayalı yönetim kültürü güçleniyor
MicroStrategy Sempozyumu’nda; analitik uygulamaların iş süreçlerine sağladığı katma değerlerin, anlık ve etkin karar alma kabiliyetlerinin güçlendirilmesinde farklı sektörlerden en iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.
MicroStrategy Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Darryl Owen:
MicroStrategy iş zekası, analitik ve mobilde liderliğini muhafaza etmek ve daha ileriye götürmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarına ciddi önem vermektedir. İş hayatında her geçen gün sofistikasyonu artan sorulara çok hızlı cevap verme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.
Verinin karar verme süreçlerinde, öngörü yapmak üzere kullanılması için zengin ve kapsamlı fonksiyonalite gerekmektedir. Her geçen gün artan müşteri beklentilerine cevap vermek için ve günlük hayatın içerisinde MicroStrategy ile karar verme süreçlerinde etkili rol alınması için ürünlerimizi geliştiriyoruz.
V.10, şirket tarihindeki en büyük MicroStrategy sürümüydü. Açık, birleşik bir kurumsal platform sunmak için ürün paketinin tamamını yeniden tasarladık. Geçici görselleştirmeden, Büyük Veriye, tamamen entegre mobil uygulama yeteneklerinden, benzersiz bir mobil kimlik ve güvenlik çözümüne kadar, analitiğin her türünü kapsar hale getirdik. Sektördeki en geniş veri setlerini işleme yetkinliğimizle birleşince, MicroStrategy v.10, kurumsal işletme analitiği pazarını temelinden değiştirdi. Versiyon 10’dan bu yana, her çeyrekte yeni bir sürüm yayınladık.
MicroStrategy’nin Türkiye’nin veriye dayalı yönetilen birçok önemli organizasyonda kurumsal işletme analitiği olarak kullanılması ve operasyonel verimliliğin sağlanmasında kritik bir hale gelmesi, mobilin kullanımı, ileri analitik uygulamalar ile iç içe çalışma örnekleri, büyük veri kaynakları üzerinden kullanılması, son derece etkileyici.
MicroStrategy’nin en fazla deneyime, komple çözüm sunma yetkinliğine ve güçlü bir ekibe sahip olan iş ortakları arasında yer alan Obase, MicroStrategy olarak Türkiye’de başarılı olmamızda çok önemli bir rol oynadı. Türkiye’de Obase ile olan 20 yılı aşkın ortaklığımız, yıllardır süregelen sadık müşteri profilimizi muhafaza etmek, güçlendirmek ve büyütmek, bundan sonra da önceliğimiz olacak.
Obase CEO, Dr. Bülent Dal:
Operasyonel mükemmeliyet ve rekabet avantajı için karar verme süreçlerinde istifade edilmesi gereken veri hacmi, çeşitliliği, verinin anlık değerlendirme ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bazı kritik kararların birkaç saat ve hatta birkaç dakika içinde verilmesi gereken bu zamanlarda, veriden istifade etmek için veriyi yüksek performansta işlemek ve ileri analitik kullanarak kompleks süreçlerin içerisinde akıllı ve otomatik kararlara ulaşmak için iş analitiği teknolojilerine ciddi görev düşmektedir.
20 yıl önce MicroStrategy ile yola çıkarken detay veri ile iş yapan firmalara Karar Destek Sistemi çözümü sunmak üzere, bu konudaki en iyi teknolojiyi sunduğu için birlikte yola çıkmıştık. Daha o yıllarda MicroStrategy teknolojisi, büyük veri hacimleri ve yüksek kullanıcı sayısına cevap vermek üzere inşa edilmişti.
Organik büyüyerek zenginleşen fonksiyonlar, veri keşfi, görselleştirme ve self servis analitik ile gelen kazanımlarla MicroStrategy en geniş fonksiyonaliteyi, tek ve tümleşik bir platformda sunan ve sektörün ihtiyaçlarına en hızlı cevap verebilen konuma gelmiştir. İş ortaklığını bugüne kadar getirmek ve ilk başladığımız gündeki gibi konusunda en iyisi olduğuna inandığımız bir firma ile çalışmak heyecanımızı sürekli yukarıda tutuyor. Bu iş ortaklığını uluslararası düzeye taşımak için çalışmalarımız devam ediyor.
MicroStrategy Türkiye Ülke Müdürü Evren Eray:
Büyük veri ve veri analitiğine sahip olmak günümüzün hızla gelişen dünyasında kurumların en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.
Microstrategy olarak, rekabet avantajı korumak adına inovasyon yatırımına her zaman çok değer veriyoruz. Bu bağlamda karmaşık ve büyük verilerin, doğru zamanda doğru karar almalarını sağlayarak Türkiye’nin en büyük şirketlerine çözüm sağlıyoruz.
Türkiye’deki MicroStrategy kullanım olgunluğu ve örnek projeler dünya ortalamasının üzerinde yer alırken MicroStrategy’nin analitik zenginliği ve yüksek hacimli verileri yönetme kabiliyeti şirketlerin tercihlerinde büyük rol oynuyor. Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak, MicroStrategy farkındalığını artırmak ve ekosistemini güçlendirmek en önemli önceliğimiz. Türkiye’nin genç nüfusuna ve iş dünyasının potansiyeline olan inancımızla yatırımlarımızın devam edeceğini belirtmekten ayrıca gurur duyuyoruz.
Migros Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı:
“MicroStrategy’yi 20 yıl önce kullanmaya başladık ve yıllar içerisinde mağaza yöneticilerinden tedarikçilere kadar birçok karar vericinin kullanımına açıldı ve günlük hayatın içerisinde kritik hale geldi. Veriye dayalı iş yapma yetkinliğindeki en önemli artışı tabletler üzerinde 5 sene önce geliştirilen Benim Ofisim (MIO-Migros Intelligence Office) projesi ile elde ettik. MIO ile üst yönetimden, mağaza müdürlerine kadar tüm karar vericiler ortak bakış açısı ile kararlarını anlık veriye dayalı olarak veriyor. Bu sayede müşteri memnuniyetini ilgilendiren konularla ilgili çok hızlı karar alabiliyoruz.
MIO mağaza yöneticisinin tüm mağaza fonksiyonlarına tek dokunuşla ulaşmasını, elindeki tablet bilgisayarla tüm bilgileri karşılaştırmalı olarak, anında görüp aksiyon almasını sağlıyor. MIO ile mağazalar ofisten değil, tamamen mağaza içerisinden yönetilebilir hale gelirken, hem mobilite, hem hız, hem de verimlilikte artış sağlandı.
MicroStrategy’yi B2B projesi çerçevesinde 2001 yılından itibaren kullanan tedarikçilerimiz, kendi ürünlerine ait satış, stok ve kampanya analizlerini yaparak, müşteri deneyimi yönetiminde aktif rol oynamaktadır. B2B’de son 2 yıldır mobil cihazlar üzerinden anlık veri kullanımı ile de tedarikçilerin daha etkili ve verimli rol alması sağlandı.”
Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk:
Turkcell’de uzun bir süredir ekosistem bazlı bir yönetim modeli sürdürüyoruz. Turkcell de bütün iş süreçlerimizi tablet bulut mimarisine göre yapılandırdık. Bir şirket düşünün ki süreçten ziyade, “bak” ve “yap” metoduyla hareket ediyor.
Şirketimizin yönetim kokpitinin yetenekleri çerçevesinde, veriyi anlık olarak ve yakından takip edebiliyoruz. Alacağımız her aksiyonu bu platformda birbirimize görsel olarak iletişimde bulunarak, sorgulayarak ilerletebiliyoruz.
İşte bu tip uygulamalar işletmelerdeki verimliliğimizi, karar vermedeki dakikliğimizi ve aksiyona geçmedeki esnekliğimizi ortaya koyacak. Karar verme süreçlerinin tüm organizasyonda ortak bir bakış açısı ile yaygınlaştırılması için MicroStrategy ana ürünümüz. Grup şirketlerinde de karar verme süreçlerimizi tabletler üzerinde MicroStrategy üzerinde yaygınlaştırmaktayız.”
Boyner Grup Omnichannel Perakende ve Teknoloji Direktörü Sedat Yıldırım:
“20 yıldır MicroStrategy iş zekası ve analitik ile Boyner grubu şirketlerinde ana yerini muhafaza ediyor. Günümüzde işimizi veriye dayalı bir şekilde yapmadan, verimli bir operasyon yürütmek ve rekabet edebilmek mümkün değil.
Boyner Büyük Mağazacılık’ta satış süreçlerinde tabletler üzerinden kullanımda, günde 25bin tıklanma gerçekleşiyor ve bu da MicroStrategy’nin ve veriye dayalı yönetimin günlük hayatın içerisinde yerleşmesindeki önemli göstergelerden birisi.
Anlık veri üzerinden kampanyalar ile ilgili kararların gecikmeden verilmesinde, HOPİ kampanyaları dahil tüm promosyonların gözlemlenmesinde kritik rol oynamaktadır. MicroStrategy’nin yapısal olmayan akışkan veri üzerinden çalışma yeteneği ile anlık kasa verisini artık çok daha hızlı işleyip, operasyonel kararları daha hızlı alabiliyoruz.”
Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı Levent Kızıltan:
Eczacıbaşı Topluluğu, başta yapı ürünleri, tüketim ürünleri ve sağlık alanlarında olmak üzere birbirinden çok farklı dinamiklere sahip sektörlerde faaliyet gösteren bir topluluk. Bu nedenle yönetimsel karar alma sürecinde her sektörün farklı ihtiyacına cevap verebilen ortak bir analitik çözüm de Topluluğun kaçınılmaz bir ihtiyacı.
MicroStrategy bu ihtiyacı doğru zamanda doğru kişilerin doğru bilgiye erişmesine olanak vererek karşılarken, bilgisel adaletin devamlılığı için de Topluluk için önemli bir araç olmuştur. Tüm karar noktaları için bilgiyi ortak ve erişilebilir kılmak Topluluğu aynı değerler üzerinde konuşabilir, tartışabilir ve değişen koşullara uyum sağlayabilir kılmıştır.
Bilgi toplumu olmanın bir yan etkisi olarak bilgi yığınları içinde kaybolmanın önüne geçmek ve kör noktaları tespit etmek yine analitik bakış açısı ile mümkün. Bugün sadece geçmişe bakarak karar vermek herkes için tartışmaya değer bir risk oluştururken tahmine dayalı analizler için de MicroStrategy platformunu kullanabilir olmak rekabet gücü noktasında bizlerin elini kuvvetlendiriyor.