Gıda 2000 Dergisi

Türkiye’nin yüzde 95’i haşereyle mücadelede destek almıyor

Türkiye’nin yüzde 95’i haşereyle mücadelede destek almıyor

Haşere kontrolü sağlamak için gösterilen bireysel çabalar ise bazen etkisiz kalıp bazen de haşerelerin daha da çoğalmasına sebep olabiliyor. ISS Haşere Kontrol ve Bahçe Bakım Hizmetleri uzmanları ise haşere mücadelesinde kesin çözüm için profesyonel yardımın şart olduğunu belirtiyor.

Haşereler insanlara rahatsızlık vererek yaşam kalitesini düşürdüğü gibi gıdalarımıza, bitkilerimize, evcil hayvanlarımıza, eşya ve mobilyalarımıza da zarar veriyor. Taşıdıkları mikroplarla bulaşıcı hastalıklara da neden olan haşereler hem evimiz hem de çevremiz için tehlike oluşturuyor. ISS Haşere Kontrol ve Bahçe Bakım Hizmetleri’nin yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye’nin yüzde 95’i haşere mücadelesinde profesyonel destek almıyor. ISS Haşere Kontrol ve Bahçe Bakım Hizmetleri Genel Müdürü Tekin Şengün: “Türkiye coğrafi konumu ve iklimi dolayısıyla haşere istilasına açık bir ülke. Bunu her sene mevsim değişikliği zamanında meydana gelen haşere istilaları ve sebep oldukları hastalıklardan anlayabiliriz. Bu kadar yoğun bir sorun için halkımız mücadele konusunu önemseyip destek almıyor. Şirketimize gelen taleplerden gözlemlediğimiz Türkiye’de sadece yüzde 5’lik bir kitlenin profesyonel haşere müdahale desteği aldığı. Yüzde 95’lik kesim ise haşerelerle kendileri başa çıkmaya çalışıyor. Bireysel mücadele yetersiz kaldığı gibi yanlış yöntemler kullanılarak sorunun daha da büyümesine sebep olunuyor” diyor.

Haşere müdahalesinde ön keşif önemli

ISS Haşere Kontrol ve Bahçe Bakım Hizmetleri Genel Müdürü Tekin Şengün, haşere müdahalesinde profesyonel ekiplerin ön keşif yapmasının önemli olduğunu ve bu sayede müdahalenin haşere türüne göre belirleneceğini söylüyor. Şengün sözlerine şöyle devam ediyor; “Haşereleri yok etmek için verilen bireysel mücadeleler sorunu kökten çözmez. Haşere ve kemirgenler sık üreyen canlılardır. İnsanlar sadece gördükleri haşerelere müdahale ediyor oysa onlar geride yumurtalarını da bırakmış oluyorlar. Dolayısıyla o yumurtalar daha sonra yetişip yeniden sorun yaratıyor. Kimi haşere türleri ise yok edildikçe daha fazla üreme gösteriyor. ISS Haşere Kontrol Hizmetleri olarak biz, ön keşif sayesinde haşere türüne göre doğru müdahaleyi en uygun kimyasal, ekipman ve yöntemler ile yapıyoruz. Ayrıca soruna müdahale ederken Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, insan sağlığını tehdit etmeyen pestisitler kullanıyoruz. Servis sorumluları ve tüm çalışanlarımıza organizmaları engellemek, kontrol altına almak için kullandığımız maddeler olan pestisitler ve dünyadaki yeni teknolojik uygulamalar konusunda düzenli olarak eğitimler veriyoruz.”

Exit mobile version